Deve Güreşi Festivali

Etkinliklerimiz

Menderes Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Menderes Deve Güreşleri Festivali on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Menderes Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Menderes Deve Güreşleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Gümüldür-İzmir Yolu İbrahim Turan Caddesi Opet Yanı’nda kurulan özel alanda düzenlenen etkinlikte tülü cinsinden 110 deve yer aldı. 20 bine yakın vatandaşın katılım gösterdiği etkinliğe Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri katılım gösterdi.

Kortejle başladı

Deve güreşleri öncesinde belediye binasından etkinlik alanına kortej yürüyüşü gerçekleşti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kortejde Nazilli Belediyesi Mehter Takımı çaldıkları marşlarla büyük ilgi görürken, güreşecek develerde kortejde yer aldı.

Başkan Soylu’ya sevgi seli

Kortejin alana gelmesinin ardından Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, protokolle birlikte güreşleri izlemeye gelen vatandaşları selamladı. Güreş alanını dolaşan Başkan Soylu’ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.